Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Vaše zkušenosti jsou pro nové čtenářky a těhulky přínosem a laděním se, že je možné zažít krásný porod. Ať přirozeným způsobem, tak i třeba císařským řezem je-li nutný, ale vždy hezky opečovaně a laskavě.

Hezké porodní a mateřské zkušenosti můžete načerpat i v tomto videomedailonku  

......................................................................

 

 

 

jana-a-peta.jpgJinak si tu sedím, v klidu a tichu :-) rozjímám a opět mě přepadá pocit štěstí když si vzpomenu jak se nám to hezky povedlo. :-D Nevím jestli už funguje vzpomínkový optimismus, ale když vypravím o porodu, a tak celkově o celém tom čekání na Péťu, musím říct, že mi opravdu převažuje pocit spokojenosti a krásna. Ano byl to krásný porod :-) A nemůžu vždy jinak než vzpomenout Vás, a jen chválit a chválit a chválit, v duchu strašně děkovat vesmíru, že jsme se setkaly. Tím jsem prostě chtěla říct, že jsme strašně šťastní a velký podíl na tom máte Vy. Takže ještě jednou obrovské DÍKY, práce kterou děláte, má opravdu velký smysl.

Jana

 

 

 

 

Když se druhý porod hezky podaří ( a s podporou soukromé por. as.)

Ja jsem se tak mohla krasne soustredit na to, abych se uvolnila. Citila jsem, jak se porodni cesty oteviraji, vedome jsem je uvolnovala a vyzyvala Betunku, aby sla, kam potrebuje. 

Zazila jsem nadherny porod, ktery mi prinesl nadhernou dceru, na kterou jsem pysna. PS: Tatinek to z prace nestihnul, tak dlouho jsem mu rikala, ze jsem v pohode, az dorazil dvacet minut pote, co nase druhe stesticko vykouklo na svet. :) PPS: Nase druhe zlaticko melo 52 centimetru, 4090 gramu a narodilo se bez nastrihu a jen s kosmetickym povrchovym sitim.

Klára

 

I předporodní příprava je důležitá:

Dobrý den,
chtěla bych Vám ještě jednou poděkovat za Vaše dobré rady a podporu. Ve středu ráno se nám narodil krásný a zdravý kluk Marek. V porodnici v Podolí se chovali velice profesionálně a respektovali námi sepsané porodní přání. Stejně jako následné péči nemám co bych jim vytkla. Byl to docela dlouhý porod. Díky tomu, že jsme ale byli teoreticky i prakticky vybaveni a poučeni, jsme jej podle mého zvládali. Manžel byl moc nápomocný a já o to klidnější, že je tam pro mne. Marek přišel na svět spontálním porodem a velice šetrně k mamince. Byl to nezapomenutelný zážitek.

Ještě jednou díky a ať se vám velice daří.

Eliška

 

klarka-4_tydny.jpg

 

Spokojené domácí miminko (v této rodině již třetí)

Jinak se teď máme moc hezky! Cítím se přímo naplněná štěstím :-) Užíváme léta a dětí… Klárka už krásně papá a krásně přibírá a připadá mi tak nádherná! Dívám se na ni s takovým zalíbením a často ji pak musím zulíbat :-). Často se na nás usmívá. Neodolám a přikládám dvě fotky :-)

Posílám pozdravy! Měj se moc hezky,

 

Martina

 

 

 

 

Noční sms 2 hodiny po porodu (klientka prvorodička, která chodila celé těhotenství cvičit + na předporodní masáže a konzultace):

Tak Jitko, máme Benjiho venku. Pořád ho máme u sebe a doposud neměřen. Byla to krása, vše dle přání, Jana (doprovázející por. as.) byla úžasná!!! a sloužící PA taky super. Bonding paráda. Pak se ozvu, ted jsem ještě v euforii. Míša

 

Klientka po předporodní masáži (měla jít druhý den na indukci):

Dobrý den Jitko. Tak noc jsem prospala, i když mě občasné kontrakce budily. Od rána, jsem už měla pravidelné kontrakce, ve 12 mě vzali na sál a v 13.45 jsem porodila. Defacto nic nebolelo až na poslední půlhodinu včetně šití. Jiříka jsem měla celé 2 hodiny u sebe. Krásně se přisál. Děkuju vám za vše! Lucka

 

 

Poděkování

Vše začalo předporodním cvičením. Tam jsem se postupně dozvídala spoustu zajímavostí, ale protože to bylo hlavně o cvičení, tak jsem ještě u Jitky absolvovala i různé přednášky, které mě postupně vtahovaly nejen do porodních vod. Manžel zpočátku tvrdil, že porod zvládneme sami dva, ale jak se postupně dozvídal informace ode mne a pak z předporodního kurzu, uznal, že si raději vezmeme s sebou i Jitku . Můj porod byl rychlý, kontrakce jsem si prožila doma (pomáhaly Jitčiny cenné rady - kontrakce je moje kamarádka, cviky, dýchání ze cvičení...). Matýsek se narodil hned po příjezdu do porodnice. Zpětně musím uznat, že vše proběhlo na vlnách pohody a hlavně dokonalé připravenosti nejen k porodu, ale také na šestinedělí, na pobyt v porodnici. Vše co jsem se na kurzech u Jitky dozvěděla, bylo krásně zúročeno. Děkujeme za ten pocit jistoty a harmonie, který nás provázel na cestě k našemu Matýskovi.

Dana, Aleš, Matýsek

 

I tak se rodí v Americe 

 

Máme se fajn, narodila se nám tady Laura Elizabeth. Krásný porod v porodním domě. Nevěřila bych, že to řeknu, ale vážně jde bezbolestný porod. S porodem v Neratovicích s paní primářkou se to nedá srovnat. Kdybych měla šanci, tak si budu na jejich přístup stěžovat (obzvlášt ted když mám to srovnání!), ale myslím si, že oni by ten můj porod ohodnotili jako, že měl naprosto normální průběh. 

No prostě jsem ráda za ten druhý.Přítmí, jen porodní bába (midwife), aromalampa, pomalé melodie a ve vodní nádrži, kde se malá i narodila. V té vodě se to dalo krásně prodýchávat, tak mě nic nebolelo. Měla jsem poranění jen prvního stupně, tak jsem dostala jen takový sprej a hned jsem byla OK. Po prvním porodu jsem se nemohla 3 týdny hýbat, jak mě zašili. Přijela jsem do porodního domu ve 21h, malá se narodila 23:36 a 2:15 už jsme jeli domů (10min. od baráku). Dostali jsme instrukce a vybavení a manžel mě i dítě kontroloval každé dvě hodiny. Poporodní kontroly nejdříve nás kontrolovala u nás doma asi 2x, pak už jsme jezdili tam. Poslední kontrola byla po dvou měsících.

 Na druhou stranu, když jde tady někdo do porodnice, tak je to většinou císař. 

 

 

Dobrý den Jitko,

jak je u Vás? Kolik dalších narozených miminek a spokojených maminek máte na svědomí ? Kudy chodím, tudy chválím své rozhodnutí projít porodem společně s Vámi.

Martina

 

 

Super poporodní sms, únor 2014

Jitko, moc děkujeme za přípravu. Opakovala jsem si jako mantru Tvoji větu - "Holky, porodit prostě umíte!" Umíme. I v autě....

A užily jsme si i bonding. Celou dobu v sanitce, při porodu placenty, při mém ošetření, tj. ještě asi 2 hodiny po převozu do porodnice jsem ji NEDALA Z RUKY - byli jsme vybaveni dekami, podchlazená nebyla. Sama se přisála. Ještě jednou moc děkujeme.

Jana+Honza+Olda+Liduška

 

Když má práce smysl a přináší radost

Milá Jitko, chvíle strávené u Vás Pod střechou působily jako balzám na duši. Vždy jsem se k Vám těšila nejen na cvičení, ale také na popovídání. Díky cvičení jsem se cítila ve skvělé formě až do konce těhotenství. A povídání před a po cvičení působila blahodárně na mou psychiku. Díky Vám a ostatním těhulkám jsem se přestala bát porodu. Mohla jsem se ujistit a zeptat se na cokoliv, co mě zajímalo i trápilo. Pozitivní příběhy těch, které porodily dříve než já, mi dodávaly optimismus a rozptýlily mé obavy. Získala jsem pocit, že je opravdu možné prožít hezký porod. S manželem jsme u vás absolvovali předporodní kurz, který nám oběma moc pomohl. Manžel díky Vašemu kurzu přestal mít obavy z porodu a pochopil, jak mi může pomoci. Byl mi pak opravdovou oporou a nic ho nezaskočilo. Dovoluji si tvrdit, že jsme se řídili Vašimi radami. Prožili jsme krásný porod, na který rádi vzpomínáme. Je škoda, že v dnešní době je nás tak málo, které mohou rády na svůj porod vzpomínat. A je tolik žen, pro které je porod strašák. Já jsem moc ráda, že jsem Vás mohla potkat. Díky tomu patřím k těm, co si těhotenství, porod i mateřství užívají, a to hlavně díky Vám. Moc Vám, Jitko, za vše děkuji a určitě se k Vám budu ráda vracet :-).

Míša L., květen 2013

 

Březen 2013

Milá Jitko, ráda bych Vám poděkovala za veškerou pomoc a obrovskou podporu, které se mi od Vás dostalo jak během těhotenství a porodu, tak v průběhu prvních dní po narození našeho prvorozeného syna. Absolvovala jsem u Vás konzultace, cvičení a spolu s manželem jsme se účastnili nezapomenutelného kurzu předporodní přípravy. Moc děkujeme i za Vaši asistenci během mého prvního porodu. Byla jsem velmi ráda, že jste si na nás udělala čas i po prvním falešném pokusu :-) Pak už to byla rychlovka :-) Musím říct, že všechny rady i všechna literatura, kterou jste nám doporučila, byla velmi užitečná a určitě se vyplatilo se vašimi doporučeními řídit. I když nakonec můj porod měl k ideálu hypnoporodu hodně daleko, relaxační techniky mi pomohly ustát intenzivní poslíčky. Jen co se s malým trochu zaběhneme, vyrazíme zase na cvičení, tentokrát už jako maminka s miminkem :-)

Alena a Kubík

 

Jak se někdy podaří vyhnout indukci... A to není ojedinělý příběh...

 Nevím jestli si na mě ještě vzpomenete, chodila jsem k Vám v Praze na těhotenské cvičení už skoro před 2 lety a vždy to pro mě bylo velmi uklidňující a dopingové. Odcházela jsem pak domů s pocitem, že to vše dobře zvládnu. A pak po porodu jsem byla hned schopná dobře fungovat. Ale úplně nejvíc Vám chci poděkovat za podporu při mém přenášení a "psychickém se rozsypání" poté co mě chtěli začít porod vyvolávat kvůli velké velikosti miminka (a Barunka pak měla 3840g...)a Vašemu koktejlovému tipu. Spolu s vaší masáží zafungoval výborně a já mohla prožít krásný porod, na který moc ráda vzpomínám. Děkuji tedy a zdravíme Vás všichni, my z Troje. Pavla

 

 

Masáže dětí 2-6 let, jaro 2010 

Masáže dětí jsme si s mojí tříletou dcerkou krásně užily. Trocha povídání, masírování, hraní, klidného soustředění i neklidného chichotání pro nás znamenala nový společný zážitek a tak trochu i tajuplný rituál. Dcerka si užila svůj čas s mámou jen pro sebe, pocit důležitosti a přijímání něhy a péče. A já si užila klid,odpočinek, vůně a pomalu plynoucí čas. Společně s dcerkou vnímáme masáž jako vzácný okamžik našeho spiklenectví a rozmazlování a snažíme se dál v masírování pokračovat alespoň jednou týdně. Mějte se moc hezky,

Radka

 

 

 

 

Léto 2010 

Milá Jitko, 
nejsem si jistá, zda se mi podaří slovy popsat význam vaší osůbky v našich životech. Vše začalo tím, když jsme k vám přišly s tehdy čtyřměsíční Lilly na masážky novorozenců. Velice se mi líbil váš přístup k životu jako takovému, a naše pohledy na vše, co se týká těhotenství, porodů a dětí, byly velmi podobné. Proto jsem neváhala ani chvilku, když jsem zjistila, že pořádáte cvičení pro maminky po porodu, a ihned jsem se s malou přihlásila.
ObrazekChodily jsme tak dlouho, dokud to jen šlo. Těšila jsem se na každou středu, na to, jak si hezky zacvičíme, vyměníme zkušenosti s ostatními maminkami a nebo jen tak prostě podrbeme. Bylo mi opravdu líto, když už jsem kvůli
příliš živé Lilly nemohla chodit. Naštěstí osud vyřešil vše za mne a já mohla brzy chodit na cvičení pro těhotné, jelikož jsem čekala druhé miminko.
Mezi tím jsme u vás s manželem absolvovali i kurz první pomoci, který byl skvělý a mnohému nás naučil. Přestože jsme čekali druhé miminko, rozhodli jsme se absolvovat předporodní teorii. Přeci jen je lepší si vše připomenout a manžel se po kurzu cítil mnohem jistější a připravenější. Hlavně na případný porod v autě. Pro mne zase bylo fajn zjistit, jak to chodí v českých porodnicích, jelikož Lilly se nám narodila v zahraničí. Co jsem ale opravdu ocenila, bylo to, že jsem díky vám našla spoustu stejně "naladěných" maminek. Ony, stejně jako já, toužily po "normálním" porodu bez zbytečné medicínské intervence - prostě tak, jak to příroda původně myslela. Skvělé také bylo to, že jsme měly šanci si vyměnit své zkušenosti a podělit se o své radosti i starosti. Je velmi nápomocné vidět, že někdo prožívá to co vy.
Dále pro mne bylo velice důležité, když se mi s vaší pomocí vrátil pocit, že má nesmírnou cenu si pečlivě vybrat, kde své miminko chceme přivést na svět.
Navzdory negativním reakcím okolí jsem si své rozhodnutí obhájila a s manželem vůbec nelitujeme. Naopak! Vrchlabská porodnice poskytuje "domácí porod v nemocnici" a já ji mohu všem maminkám, které nemohou či nechtějí rodit doma, doporučit. S vaší podporou se setkal i můj další plán, a to vychovávat Alexe pomocí bezplenkové metody. Je skvělé, že vaše i moje nadšení dovedlo k této metodě i maminky, které s tím primárně vůbec nepočítaly. Na tom je vidět, jak moc veliký smysl má to, co děláte! Za to vše vám patří náš veliký dík! Díky za to, že jste vždy k dispozici když občas tápeme na cestě mateřstvím či rodičovstvím. Díky za to, že máte vždy v rukávu nějakou dobrou radu či slovo útěchy. A díky za to, že nám
poskytujete útočiště, které je esencí harmonie, pozitivní energie a porozumění. Prostě a jednoduše, díky za vše!

Lucka, Lilly a Alex

 

 

 

Porod CS červenec 2010

Byl to nádherný zážitek, i když jenom císař, všechno jako z učebnice.Hodně jste mi pomohla, všechny ty kurzyObrazek a povídání mě musím říct připravili dobře, vůbec jsem se necítila s ničím nejistá. Druhý den ráno jsem si o něj řekla, nechtěli mi ho dát, ale nedala jsem se a na
podpis mi ho nakonec na pokoji nechali. Byla první den super sestra na kojení, krásně mi ho přiložila a už baštil. I mlíčko se mi udělalo hned 3tí den a přibíral,žloutenku neměl, tak nás pustili domů. Nejhorší byla první noc, kdy jsem ho na
pokoji ještě neměla, a nechtěla jsem tabletku na spaní (asi tak oblbujou maminky), tak jsem se ve 2 vzbudila jak děti na boxech pláčou a šla jsem zabouchat na sesternu, že ho chci vidět, no a tam taková krutačka, že prý spí a mám si jít lehnout, 10 minut jsem tam stála a bylo mi smutno. Ráno jsem pak celé plakala, než mi ho přinesly a pak už ho nedala .
Je tak krásné být matkou.

Olga 

 

 

Aktivity Pod střechou - podzim-jaro 2010 - shrnutí

Předporodní kurz u Vás byl úžasný. Přestože jsme čekali druhé mimčo, takže to pro nás nebylo poprvé, moc jste nám psychicky pomohla. Na kurzu šátkování jsem byla v Leťánku, bohužel se starším dítětem. Bylo to na něj moc dlouhé, takže když nastala praktická část, museli jsme domů. Takže úvaz jsem se potom naučila sama.  Ale Lenka Scholzová mi na dalším kurzu u Vás poradila jak mimčo utáhnout a vkládat. Moc mi to pomohlo. Jsem z Vašich služeb nadšená, všude Vás chválím a doporučuji.

Petra L.

 

 

Těhotenské cvičení - bylo velmi příjemné - atmosférou, hudbou, klidem, pozitivní myšlenkou "na cestu domů". Čím dál víc jsem ho oceňovala, jak pokračovalo těhotenství a rostlo bříško. Ke konci jsem zřetelně cítila, jak blahodárně mi působí na bederní oblast, takže jsem dané cviky začala cvičit i doma   
Předporodní kurz - 1) hodinky teorie (před nebo po cvičení) - skutečně mi rozšířily znalosti "z různých soudků", mnohé z toho jsem pak využila (nejen při chystání tašky do porodnice, ale i v samotném pohledu na porod, na péči o děťátko), daly mi přemýšlet o tom, jaké zacházení je dobré pro novorozené miminko i pak dál pro Obrazekkojence a toto "naladění" na potřeby miminka (bez ohledu na to, co se traduje) se snažím rozvíjet stále (tak jsme se třeba rozhodli pro věci, které jiní považují za rozmazlování, ale my v tom vidíme nutnost pro to, aby z našeho syna vyrostl šťastný a vyrovnaný člověk). Hodinky teorie mi pak daly mnoho zajímavých informací k samotnému porodu - a díky kurzům pro páry pak vše dohromady vedlo k tomu, že jsme se rozhodli porod prožít ne jako nutné utrpení nebo medicínskou záležitost, ale jako přirozený proces, kdy žena má sílu na to porodit své dítě, a kdy se to může dít v prostředí plném respektu a úcty, kde okamžik zrození je posvátný...
                             2) film Orgasmický porod a kurz pro páry - s manželem pro nás bylo důležité, že jsme toto mohli prožít společně. Film byl úžasný - klidně bychom ho shlédli vícekrát. Hned po něm se manžel rozhodl, že by mi chtěl takový porod dopřát . Celý kurz byl skvělý - líbilo se nám praktické nacvičování či ukázání možných poloh při porodu, masážních bodů, manipulace s kojencem, podrobné vysvětlení, jak porod v porodnici probíhá, co se při něm může použít, že nemusíme se všemi věcmi souhlasit, jaké jsou možné komplikace atd. atd. Bylo pro nás fajn slyšet, jak probíhá porod v různých porodnicích a že jsou mezi nimi rozdíly (a to ne jen ve smyslu vybavenosti, ale zvláště přístupu k rodičce a novorozenci). Toto jsme velmi ocenili, protože nám to ukázalo větší spektrum možností (kurzy pořádané v porodnicích samozřejmě říkají a připravují jen na to, co je u nich zvykem - jiné možnosti neukáží). Pro nás oba bylo zcela zásadní se dozvědět, že v první době porodní žena potřebuje velmi klidnou, láskyplnou, opečovávací atmosféru (podobnou jako při usínání), že v ní nemá přemýšlet, ale poddávat se. Jsem přesvědčená, že díky všemu, co jsme se dozvěděli v kurzech a o čem jsme pak společně přemýšleli, povídali si a připravovali se, byl pro nás porod našeho syna posilující skutečností, na kterou myslíme s velkou vděčností a kterou bychom rozhodně nechtěli vymazat z naší paměti...
Šátkování - praktický nácvik úvazů pro kojence do 3 měsíců - skutečně mě to naučil, denně vděčně používám!!
Manipulace s dítětem - bylo moc fajn si to zkusit, ale bylo to pro nás s manželem něco jako "úvod" - oba jsme cítili, že bychom potřebovali minimálně druhou lekci na procvičení - a stále bychom klidně přivítali i nyní s miminkem, jak to správně dělat... (doplnění lektorky - dobře funguje individuální poporodní návštěva doma nebo Pod střechou pak již s miminkem a praktické procvičení).
Půjčení knihy pro mne dodnes hodně znamená. Byla výborná. Kromě ní nás oslovila kniha "Koncept kontinua" - skutečně velmi inspirující!!!
Velmi mi pomohla homeopatická mast Traumeel. Nebyla jsem nijak poraněná, ale udělal se mi otok od rychlého průchodu ramínek. Je na otoky měkkých tkání a úplně jsem cítila, jak se po namazání tkáň stahuje. Mohu jen doporučit. Třeba někomu také pomůže. (doplnění lektorky - skvělý tip, děkuji ).

Martina G.

 

Vsechny aktivity Pod střechou hodnotim velmi pozitivne . Nejprinosnejsi pro me byla predporodni priprava vcetne porodnich planu!! Po tehotenskem cviceni mi chybela delsi relaxace, ale i tak jsem se potom citila vzdycky moc dobre. 
S Adamkem nejvice tezime z kurzu masazek (masirovani je nas kazdodenni hit a tipy na aktivity jako je napr. plavani miminek, taky skvele. 
V ramci kurzu masazek se mi libilo celkove povidani o pohybu/fyzioterapii. Vázání šátků - l
ektorka Lenka Scholzova je zkusena a vazat opravdu nauci - dal uz se musi trenovat doma, Adam stale vydrzi maximalne hodinu, ale pomalu se to zlepsuje.. 
A dalsim pozitivem je samozrejme "socialni aspekt", seznameni se s ostatnima maminkama v okoli..
Jeste jednou moc diky za skvelou pripravu na materstvi i za prijemne masaze!

Bára T.

 

 

 

Dula květen 2002 - ...

Milá dulo Jitko,
známe se již 8 let a za tu dobu jsi byla přítomna u všech 4 porodů našich dětí. VždyObrazek milá a usměvavá, dokážeš poradit i pohladit právě tam, kde je třeba. Ať jsme volali ve dne či v noci, někdy o několik dní dříve, jindy jsi taktak stihla přijet. Když mě bolely nohy, záda, prsa, všechno, když děti pořád plakaly, když manžel odjel, když jsem se radovala, jak děti rostou, lezou, chodí, mluví... byla jsi tu stále pro nás.
Za to ti patří obrovský dík, jsi správná přítelkyně těhulek, maminek a miminek.

S láskou
Baruška (2002),
Kačenka (2004),
Eliška (2006),
Pepíček (2009),
Jirka a Lenka Navrátilovi

               

Kurz Dětských a kojeneckých masáží červen 2009

Ještě jsem Vám chtěla mockrát poděkovat za kurz masáží, Ondráškovi (i mně) to dělá moc dobře, navíc jsem ráda, že jsem měla možnost seznámit se s Vámi i s dalšími maminkami!
Srdečně zdraví 
Magdalena

 

Jitko, moc Vám děkuji za skvělé masážičky a spoustu dalších zajímavých informací, zase mě to posunulo kousek dál a masírování a dotýkání miminka je opravdu nádherné.                                                                                                                                                                                                    

Helena

  

 

Kurz Vázání šátků květen 2009

Dobrý den. Rádi bychom vám ještě jednou poděkovali za kurz vázání šátku, který jsme navštívili u vás v květnu 2009. Již druhým měsícem cenné informace praktikujeme na své dceři a "šátkování" můžem jedině doporučit. Já osobně bych ho doporučil hlavně tatínkům. Maminky si potomků užijí u kojení a jiných aktivitách :-), ale tátové jsou tak trochu ochuzeni. To hřejivé teplo na hrudi a spokojený spánek naší Anči mě denně přesvědčuje o tom, že děláme dobře. Hezké chvíle novým šátkařum, i vám Jitko, přeje Petr, Katka a Anča z Mořiny.

 

Pozitivní porodní zkušenost květen 2009Obrazek

Dobrý večer Jitko, tak už máme nový přírustek v rodině, jmenuje se Kačenka a
narodila se minulou sobotu (dříve jsem Vám to nestihla napsat, je to šrumec:-))) 
Byli jsme tedy v Havl. Brodě a opravdu Vám musíme poděkovat, že jste nás k tomu přivedla, protože nejen prostředí, ale i přístup personálu byl naprosto 
užasný:-)! Manžel to zvládnul na jedničku s hvězdičkou třikrát podtrženou:-))) a
byl se mnou až do konce!!!Mějte se krásně a ještě jednou Vám za vše moc
děkujeme!!! Zdravíme Vás z Dačic.

 

 

 

 

 

Kurz První pomoc u dětí, únor 2009

Kurz nám přinesl spoustu nových informací a hlavně návodů,jak se zachovat v krizových situacích.

 

Poprvé v životě mám pocit, že bych možná mohla poskytnout účinnou první pomoc.

 

 

 

Zmenšení obav z poskytnutí první pomoci.

 

 

 

ObrazekObě lektorky báječné, super.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenka i Magda byly obě skvělé! Zodpověděly všechny otázky a díky jejich radám se ted s manželem cítíme rozhodně jistější. Opravdu mockrát díky.
 
Super, vtipné, přínosné, milé, úžasné. Kéž je takovýchto kurzů více.
 
 
 

 

 

 

Laktační poradenství

Dobry den pani.Cejkova jeste jednou Vam moc dekuji za rady o kojeni, jde nam to super mala papka jak ozivot...takze jeste jednou moc dekuji
M.M. 2009

 

Příprava na rodičovství a Vázání šátků + plenky
Dobrý večer,
ještě jednou bych Vám moc ráda poděkovala za úžasný předporodní kurs, pan Kroupa už má u nás stále místo v kolíbce a trénujeme na něm šátkování a plenkování.
Mimo to se strašně líbí našemu psovi, takže u všeho kolem něj musí asistovat.
Šátkovací a plenkovací seminář mě moc zaujal, hned jsme doma šátkovali a ty dva úvazy co jsem se naučila nám už jdou oběma dobře, manželovi kupodivu líp, asi je šikovnější a to měl jen můj neodborný výklad. Jen chudák pan Kroupa, asi s ním nezacházíme nejlíp... Manžel je moc rád, že jsem si udělala přehled v látkových plenách, moc tomu fandíme a sami bychom ty informace nikde nanasbírali díky tomu, kolik toho na trhu dneska už je.
 Až budete mít zase nějaký jiný zajímavý seminář dejte mi určitě vědět. Na šátkování chci určitě ještě jednou přijít už i s miminkem, abych se přesvědčila, jestli vše děláme dobře
 a naučila se i další způsoby.
H.J.2009
 
 
Laktační poradenství

Tak jsme včera byli na kontrole u paní doktorky, Péťa za poslední týden přibral 34 dkg, což je dvojnásobek normy ;-) Takže trochu zvolníme, abychom neměli doma Otesánka ;-) Kontrolní kojení se nakonec naštěstí nekonalo, ale musím říct, že teď už se Péťa doma přisává celkem bez problémů Takže krmení stříkačkou jsem maximálně omezila, sice ještě pro jistotu nějaké mléko odsávám do zásoby, ale spíš už jen tak pro strýčka příhodu. Doposud jsem Péťu dokrmovala v noci, aby pěkně spal, ale dnešní noc jsme zvládli jenom s kojením, a to zhruba po 4 hodinách, takže jsem se i celkem vyspala ;-) nerada bych něco zakřikla, ale zdá se, že je to opravdu na dobré cestě!
Musím Vám znovu strašně moc poděkovat, takhle jsme to zvládli opravdu jenom díky Vám! Patří Vám můj vděk a pusa od Péti ;-)
Pěkný den, P.K. 2009. 

 

Kurz dětské masáže
Téměř každý večer Danielka masírujeme a vydrží vždy celou masáž, užívá si to hlavně na bříšku, krásně se uvolní a zklidní, jsem moc ráda, že jsme masáže absolvovali ještě s bříškem, díky
s pozdravem , S.+D., 2008

 

Poporodní návštěva
ObrazekTak nevím, jestli se přes noc s námi nestala vývojová změna, nebo jestli mi to moje už tak hodné miminko někdo nevyměnil za ještě hodnější, nebo jestli jsi náš strážný anděl (nejen včera, ale od začátku :))
Tak moc děkujem za návštěvu. Dám vědět, jak nám jde nové kojení. Zatím nám oběma moc vyhovuje a Blanička pije rychleji a efektivněji
Krásný den naší dule přejí holky L.+B., 2007
 

 

 

 
Doprovod u porodu
Milá Jitko,
tak se koooonečně:) zase dostávám k tomu, abysme se s Blaničkou ozvaly naší dule  :) . Přeposílám pár foteček, abys viděla, jak jsme povyrostly... Doufám, že se máš dobře a na světě jsou díky Tobě další krásná a spokojená miminka.
L.+B., 2007

 

Doprovod u poroduObrazek

Ahoj Jitko, já jsem ještě hodně unavená, ale moc štastná, netušila jsem, že to může být až tak krásný. Děkuji za podporu a měj se hezky. T.C., 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Předporodní konzultace
Dobré ráno, Jitko,
díky za včerejší příjemné odpoledne.
Povídání s Vámi mi dodalo odvahy a zase si začínám myslet, že to nějak zvládnu - nebo tedy spíše zvládneme...
Mějte se fajn a těším se na setkání příští.

J.T. 2006

 

 
Milá objednávka k porodu
P.S.
Jituš, mimochodem, co děláš 2.4.2007? )) Vtipkuju, to mám termín porodu, pokud bys neměla nějaké plány, chtěli bychom tě poprosit, jestli bys s námi mohla být opět u porodu.

D.K. 2006

 

 
Těhotenská konzultace
ObrazekPreji pekny dobry vecer Jitko,
jsem desna ostuda, ze se ozyvam az ted. Posledni doba byla trosku hekticka,
Takze jsem vam jeste nenapsala, jak pekne bylo pro me to nase prvni setkani.
Byla bych hodne rada, kdyby se nam to vazne podarilo a k tomu porodu jste me
mohla doprovazet. Musim rict, ze jsem z naseho setkani odchazela tak
krasne...jak to napsat...vnitrne harmonicka. Uplne jsem se na ten porod
zacala tesit. A to diky vam, protoze z vas uplne sala nadseni a radost...a
tak A navic mate v rukavu spoustu krasnych pribehu, znalosti a informaci,
tak myslim, ze by mi to mohlo rychle utect to cekani.
Dekuji taky za tipy na webovy stranky a knizky. Dvd o kojeni jsem okoukla
hned ten prvni vecer,. A kdy se mam prihlasit na konzultaci s porodnim planem?
Preji pekny vikend
K.Ch. 2006
 

 

 

 
Doprovod u poroduObrazek
Chci Ti říct, že na Tebe často myslím a s ohromným vděkem vzpomínám na Tvou nenahraditelnou pomoc kterou jsi mi poskytla, aby Filípek přišel na svět co nejpříjemněji. Vždycky Ti v duchu znovu a znovu poděkuji.
J.+F., 2005
 
 
 

 

 

 

 

 

Doprovod u porodu

Ahoj Jituš,
tak se konečně dostávám k emailu, hlavně, abychom Ti poděkovali za Tvojí pomoc, která si myslím je k nezaplacení. Nedovedu si představit, jaké by to všechno bylo bez Tvé přítomnosti, asi bychom to nějak zvládli, ale nejsem si jistá, zda bych měla na porod tak příjemné vzpomínky.
 
V průběhu kontrakcí jsem si už říkala, že snad požádám o epidurál, ale pokaždé se to dalo zvládnout, hodně jsem se pak soustředila na sebe a na to, co říkáš, na masáž zad (ta mi hodně pomohla) a mám pocit, že jsem ke konci byla v nějakém transu či co, protože si některé věci nedokážu vybavit. Také si myslím, že manžel vydržel do konce díky Tvé přítomnosti, připadal mi, že to zvládal docela v pohodě, a byla jsem moc ráda, že vydržel a že mě držel za ruku a různě podporoval.
 
Je nám jasné, že je to hodně obětavá práce, dělat dulu, člověk to musí dělat z vlastního přesvědčení a z lásky, jinak to prostě nejde, děti se často rodí v noci, musíš na těch několik hodin narychlo zabezpečit rodinu, v době předpokládaného porodu jsi neustále ve střehu, musíš hodně plánovat a také se přizpůsobit situaci. Také se mi líbilo, že necháváš půběh porodu na přání maminky, ano, preferuješ přirozený porod, ale pokud se mamča necítí a má strach z bolesti a přeje si epidurál, či se domluví s porodníkem na urychlení atd, necháváš to na ní. A to je ten Tvůj profesionální přístup!
Měj se moc hezky!
D.,D.,Š 2005

 

 

Doprovod u porodu                                                                                           Ten pocit bezpečí a jistoty, že v tu těžkou chvíli nejsem sama je moc důležitý. Ale také není jedno, kdo maminku doprovází. Muži jsou často ve velkém stresu, takže ta jejich podpora může být slabší než ta "dulí". A Vy jako žena máte velký dar vcítit se do té bolesti a strachu a snažit se pomoct... A taky umíte navázat osobní kontakt. A co pro mě bylo nejdůležitější - to že jsem poznala, že mi opravdu chcete pomoct, aby to všechno bylo snesitelnější. Takže díky za vše...               Z.S., 2004

 

 
Doprovod u porodu
Pátek 26.11.2004 byl pro mne ten nejkrásnější a zároven nejnáročnější den v mém životě. V tento den jsi mi pomohla přivést na svět mojí Adélku.
Moc Ti za Tvou pomoc a přítomnost obě děkujeme a přejeme Ti hodně spokojených maminek a hlavně, aby Tobě všechno vycházelo jak si přeješ.
Děkujeme.
M+A, 2004