Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

                                                                                           Jitka Čejková

 

O mně

Obrazek

Jsem narozená jako lednový kozoroh, takže mám ráda spolehlivost, slušnost a poctivost. Původně jsem vystudovala a pracovala jako zdravotní laborantka, poté jako asistentka hygienické služby, pečovatelka a po narození svých dětí jsem začala studovat pedagogiku. Absolvovala jsem část studia na Vyšší pedagogické škole  ve Svatém Janu pod Skalou a pracovala jako asistentka v MŠ Montessori. A také jedno období  hrála dětské divadlo v MŠ. Od roku 2002 jsem začala doprovázet maminky během porodu jako dula. V květnu r.2002 jsem mohla být poprvé u tohoto nádherného okamžiku a velmi za tuto nabídnutou důvěru Barunce a jejím rodičům děkuji (i za to, že jsem s nimi mohla tento okamžik prožít od té doby již několikrát ). Byla jsem u zrodu dvou pražských mateřských center a 2 roky, do dubna 2008, jsem pracovala v Aperiu, kde jsem navrhovala a koordinovala kurzy pro nastávající rodiče. Nyní se plně věnuji aktivitám s maminkami zde v Černošicích a nadále doprovázím k porodům. 

 

Považuji za důležité vytvořit těhotné a rodící ženě bezpečí a ochranu, aby mohl být porod pro ni i dítě laskavou zkušeností. Také je důležité, aby se děti nerodily pod vlivem opiátů (stále se někde děje a maminky to ani nevědí-víc se ptejte co dostáváte) a velmi důležitý je raný kontakt matka-dítě (= plný bonding a to i nezávisle na způsobu porodu. Lze krásně opečovat i porod císařským řezem, je-li nutný). Je dobré se na porod - ale i na rodičovství - připravit. Informacemi, kontakty, fyzicky i psychicky .   

 

 

Absolvovala jsem různé přednášky, workshopy a semináře o mateřství, zdravém životním stylu a „alternativní“ pedagogice průběžně od r. 1990 u našich i zahraničních lektorů (Montessori semináře, Phdr.Eva Rheinwaldová, Respektovat a být respektován, Kritické čtení a psaní, Efektivní rodičovství, Vladka Strnadelová a Jan Zerzán, Marshall a Phyllis Klausovi, Ina May Gaskin, Michel Odent, Debra Pascali Bonaro, I.Stadelmann ad.). Také se každým rokem aktivně podílím na programu pro školy na Světovém týdnu Respektu k porodu.
Samozřejmostí je účast na supervizích a dalším vzdělávání pro duly.

Certifikáty:

Cvičitelka pro rodiče s dětmi – r.1999
Lektorka dětských masáží – r.2000
Laktační poradkyně – r.2001
Certifikovaná dula ČAD – absolvovaný první kurz pro duly v r.2002
Masérka pro sportovní a rekondiční masáže – r.2005 a další specializace – Reflexní terapie (J.Pataky), Dornova metoda (Z. Prouzová, A. Velíšková), Meridiánové masáže (Dr.Z.Šos), Bowenova technika (K. Koleňová)
Cvičitelka zdravotní tělesné výchovy VŠTVS Palestra – r.2005
Cvičení podle Ludmily Mojžíšové – r.2007
Instruktorka pro Přirozené plánování rodičovství Cenap - r.2007
Lektorka pro volnočasové aktivity dětí a dospělých VŠTVS Palestra – dokončení v r.2007

Cvičení pro těhotné a po porodu, Fit ball a over ball  FACE CZECH - r.2008 

Práce s traumatem v profesi duly - PhDr.Y.Lucká a PhDr.L. Kobrle, postgraduální kurz ČAD - r.2009 

Metody manipulace s novorozencem a kojencem s ohledem na psychomotorický vývoj dítěte - Bc. M.Frydrychová, DiS.

Manuální techniky a cvičení pro páteř - MUDr. R.Smíšek  (základní I-IV, skolioza, aktivní noha, urogenitální trakt, kurz lektor V+VI, 2007-2010)

Poradce zásadotvorné regenerace - Dr. P. Jentschura 

Seminář aromaterapie v těhotenství a u porodu - B.Hradecká, rozšiřující vzdělávání ČAD

Pánevní dno a klidný dech - Ing. V. Casková a Mgr. P. Urbanczyková

Odchylky psychomotorického vývoje dítěte do 1 roku - Mgr. M. Lepšíková 

Kurz Synergické reflexní terapie - ISRT, Mgr. R. Vodičková

EFT - Z.Katayama, Marta Nosková

Kurz Kraniosakrální osteopatie - MUDr.Jana Holubová    

Thetahealing - Věra Štěpánková  

Škola pánevního dna - Renata Skálová