Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předporodní příprava

 

Zkrácený předporodní kurz  

Tato verze se koná o víkendu, aby se mohli zúčastnit bez problémů i Vaši partneři. A mohli jste se společně dobře připravit na laskavé narození Vašeho děťátka.

Obsah:

porodní péče, rozdíly v porodnicích, praxe v konkrétních porodnicích podle Vašeho výběru, základní děje během porodu - fyzická i psychická rovina, porodní přání/"plán", začátek porodu, kdy odjet do porodnice, příjem, zorientování se na porodním sále - praktické tipy, I. doba porodní, kontrakce, úlevové masáže, alternativní techniky zvládání "bolesti" atd.

II.doba porodní, porodní polohy, pupečník, placenta, důležitý poporodní čas pro matku a dítě- bonding atd., nefyziologický porod, pobyt v porodnici a odjezd domů a první dny doma, pediatr

 

Čas: 13 - cca 19 hod. Aktuální termíny v levém menu webu.

Cena: 1500,-Kč za celý pár

 

 

 

 

 

 

Šestitýdenní předporodní příprava:

Šest týdnů se budeme pravidelně setkávat ve stálé skupině žen a postupně probereme všechna důležitá témata, obavy, otázky, vztahující se k těhotenství, porodu, péči o miminko, rodičovství...

3 setkání (1.+5.+6.) jsou určená jen pro ženy, 3 další setkání jsou velmi vhodná i pro Vaše partnery.

Náplň kurzu:

1. lekce: těhotenství, jak si ho co nejlépe a zdravě užívat, důležité cviky v těhotenství, které jsou zároveň přípravou na snadný porod, nácvik dýchání, mnoha lety vyzkoušené "babské" recepty k přípravě těla na porod, co s sebou do porodnice, pánevní dno u porodu, kterým běžným medicínským praktikám je dobré se vyhnout během těhotenství a před porodem atd....

2. lekce (velmi vhodná i pro partnery, lekce je časově prodloužená): porodní péče, rozdíly v porodnicích, praxe v konkrétních porodnicích podle Vašeho výběru, základní děje během porodu - fyzická i psychická rovina, porodní přání/"plán", začátek porodu, kdy odjet do porodnice, příjem, zorientování se na porodním sále - praktické tipy, I. doba porodní, kontrakce, úlevové masáže, alternativní techniky zvládání "bolesti" atd.

3. lekce (velmi vhodná i pro partnery, lekce je časově prodloužená): II.doba porodní, porodní polohy, pupečník, placenta, důležitý poporodní čas pro matku a dítě- bonding atd., nefyziologický porod, pobyt v porodnici a odjezd domů a první dny doma, pediatr

4. lekce (velmi vhodná i pro partnery): péče o miminko (koupání, přebalování, denní rytmus), správná pohybová manipulace s miminkem (jak nosit, odříhnutí ap.) 

5. lekce: kojení - jak se připravit na kojení, jak přikládat, řešit různé případné problémy, co jíst při kojení, příkrmy...

6. lekce: šestinedělí, cvičení po porodu, antikoncepce po porodu atd.

 

Cena: 2400,- Kč, partner zdarma. Některé zdravotní pojišťovny na těhotenské kurzy přispívají. Platbu je možné rozdělit do 2 splátek.

 

Kurz se koná ve všední den (většinou st nebo čt), 18-cca 20h, prodloužené porodní lekce 18-cca 21h.

 

V ceně malé občerstvení, voda, čaj, káva. Také Vám budou poslány e-mailem kvalitní doplňující materiály k domácímu prostudování včetně ukázek porodních přání na doplnění a ujasnění informací z kurzu.

Účastníci kurzu mohou pak využít 20% slevu popř. ještě na individuální konzultaci ohledně svého porodního přání a vybrané konkrétní porodnice.

 

Lze se zúčastnit i jen jednotlivých lekcí (1., 4., 6.), cena 400,- Kč/setkání, 5. setkání (Péče o miminko) cena 500,- Kč.

 

Rodiče, kteří už u mně v minulosti absolvovali jakýkoliv předporodní kurz, mají 50% slevu na jednotlivé lekce dle vlastního výběru = 150-200,-Kč/setkání.

 

Kojení a Šestinedělí se mohou zúčastnit i ženy až po porodu už s miminkem (považuji to také za důležité) a v tomto případě mají tyto maminky zvýhodněnou cenu 150,- Kč. Maminky z kurzu mohou přijít na zopakování zdarma.