Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zkrácený předporodní kurz

Příprava na narození miminka - velmi praktická příprava na porod.

Vhodné pro maminky i celé páry, kterým vyhovuje rychlejší varianta kurzu. Obsah témat je shodný s Osmitýdenním kurzem, který ale navíc obsahuje i Kojení a Šestinedělí. Těchto 2 lekcí se mohou maminky zúčastnit s případným aktuálním 8-týdenním kurzem.

 

Obrazek

 Dozvíte se potřebné informace, které jsou vyzkoušené v praxi a fungují.

 

  • 1.část (středa 17.30-cca 21 hod.) - probereme fyzickou i psychickou přípravu na porod, co s sebou do porodnice, jak to vypadá v konkrétních porodnicích,  “poslíčci“, jak poznat začátek porodu, kdy odjet, příjem v porodnici. I. doba porodní – úlevové možnosti, praktický nácvik dýchání, poloh, relaxace, akupresura atd. Jak může pomoci partner nebo jiný doprovod. Možnosti pro II. dobu porodní.                                                                                                                                                            
  • 2.část (sobota dopoledne 10-cca 13.30 hod.) - jak co nejlépe zvládnout jiný průběh porodu. Dokončení II. doby porodní - polohy, tlačení, dýchání. Porod placenty. Zda si připravit porodní plán/přání. „Zlatá hodinka“ s děťátkem. Ošetření miminka. Pobyt v porodnici. Dostanete podněty k zamyšlení, jak přivítat VAŠE miminko na tomto světe, aby to pro Vás všechny byl krásný společný prožitek a start do společného života.

 

  • pauza na oběd

 

  • 3.část Péče o miminko + správná pohybová manipulace s miminkem (sobota odpoledne 15-cca 19 hod.) - jak vypadají první společné minuty, dny a týdny, jak miminko utišit, nosit, polohy na odříhnutí, zvedání a otáčení miminka v souladu s jeho psychomotorickým vývojem, koupání, rituály, potřeby miminka. Vyzkoušíte si to i prakticky, "modely" budete mít k dispozici. Rady a náměty pro pohodové rodičovství .

 

 

Cena: 2300,- Kč, pro stálé klientky cena 2100,- Kč (maminky z těhotenského cvičení min. 4 lekce nebo z individuálních konzultací).

Účastníci kurzu mohou pak využít 20% slevu popř. ještě na individuální konzultaci ohledně svého porodního přání a vybrané konkrétní porodnice.

V ceně malé občerstvení, voda, čaj, káva. Také Vám budou poslány e-mailem kvalitní doplňující materiály k domácímu prostudování včetně ukázek porodních přání na doplnění a ujasnění informací z kurzu.

 

 



  

 

 

 

 

 

 

V ceně malé občerstvení, voda, čaj, káva. Také Vám budou poslány e-mailem kvalitní materiály k domácímu prostudování včetně ukázek porodních přání na doplnění a ujasnění informací z kurzu.