Jdi na obsah Jdi na menu
 


TĚHOTENSKÝ DEN

 

BÁJEČNÝ TĚHOTENSKÝ PŮLDEN  !

  

 

Pro těhotné maminky v jakékoliv fázi těhotenství, pro prvorodičky, ale i pro maminky, které čekají další dětátko.

 

Strávíte pohodový půlden nabitý praktickými informacemi, pohybem vhodným pro těhotenství a spoustou námětů a tipů i na doma.

 

 Náplní bude:

  • odborné těhotenské cvičení zaměřené na snadnější zvládnutí porodu (většinou mohou i maminky se zdravotním omezením, informujte mě)
  • samozřejmě procvičíme správně i svaly pánevního dna - posilovat nebo uvolňovat..?
  • tipy PROČ, CO a JAK cvičit i doma, jak správně stát, jak se pohybovat
  • spousta informací, rad, doporučení z mé praxe pro jednotlivá období těhotenství (vždy aktuálně k Vašim konkrétním potřebám)
  • nácvik relaxace a dýchání, opět k využití i u samotného porodu
  • lze se účastnit opakovaně, pokaždé se budou probírat jiné otázky, praktické informace a náměty

 

 

V teorii probereme např. některá z těchto témat (přizpůsobená potřebám maminek):

 

Jak o sebe v těhotenství pečovat - výživa, vhodné pohybové aktivity, relaxace, doporučená literatura, kontakty, informační zdroje. Prenatální komunikace,vývoj miminka. Péče o tělo v těhotenství - reflexní masáž nohou, cvičení proti křečovým žilám, masáž bříška, masáže zad, masáž hráze. Přírodní prostředky a aromaterapie v těhotenství, při porodu, v šestinedělí, pro péči o miminko a rodinu - v prevenci i k řešení některých problémů. Jiný úhel pohledu na porod a jak fungují hormony. Vyšetření v těhotenství a možné obtíže v těhotenství. Výběr porodnice, praktické zkušenosti a dnešní možnosti v porodnicích. Partner u porodu a další možnosti podpory - lékař, porodní asistentka, dula, kamarádka - výhody a nevýhody. Co s sebou do porodnice, přírodní prostředky u porodu – aromaterapie, akupresura, úlevové techniky, nefarmakologické tlumení bolesti. Výbavička pro miminko, informace pro úspěšné kojení, péče o miminko, jak ho správně nosit, polohy na odříhnutí, střídání aktivity a relaxace, rituály, masáže miminek. Hojení případné jizvy po porodu , jizva po císařském řezu, šestinedělí. Jak správně a efektivně cvičit po porodu. Přirozená antikoncepce nejen po porodu. Pomoc při přípravě porodního plánu/přání. 

 

 

Kde: v krásném prostředí Černošic, Praha západ, Poštovní 1999, pohodlně a příjemně vybavený prostor v rodinném domku, výborná dostupnost z Prahy vlakem nebo autem.

 

Začátek v 10 hod. (přijďte o 10-15 min. dříve), ukončení cca 14hod.

 

 

Cena: 480,- Kč nebo 380,- Kč pro účastnice minulých těhotenských dnů a pro maminky z mých kurzů cvičení-min. 5 lekcí, z Přípravy na narození miminka a individuálních konzultací.

 

 

 

Co s sebou: pohodlné oblečení, cvičení probíhá v ponožkách, něco na poznámky, seznam dotazů a velkou svačinu  (místo oběda). Voda a čaj bude k dispozici.

 

 

 

Přihlášky a informace: Jitka Čejková, 251 64 15 23, 775 35 42 15, klokanci@seznam.cz. Při přihlašování napište témata, která Vás zajímají.

 

 

 

Využijte maximum ze zkušeností a informací z mé praxe - 13 let doprovázení k porodům do různých porodnic = důležitá znalost prostředí, přes 13 let laktačního poradenství, 9 let cvičení s těhotnými a po porodu, mnoho individuálních konzultací. Velmi ráda Vám předám co vím.