Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příprava na porod a rodičovství

Nabízím Přípravu na porod a rodičovství, která vychází z mých několikaletých zkušeností s doprovázením u porodů v různých porodnicích a absolvování odborných seminářů a workshopů u našich i zahraničních zkušených porodních asistentek, lékařů a psychologů. Také využívám poznatky a zkušenosti ze své praxe instruktorky zdr.TV, těhotenského a poporodního cvičení, reflexní terapeutky a masérky. Zaměřuji se na to, jak žena porod prožívá, jaké může mít obavy a jak se s nimi dá pracovat v jednotlivých fázích porodu, jak rodící ženu emocionálně, psychicky a fyzicky správně podpořit. A také na nefarmakologické úlevové techniky - dýchání, polohy, akupresura atd. Důležitá je i příprava partnera, pokud půjde k porodu, Obrazekaby věděl, co a jak své partnerce nabízet a čeho se naopak snažit vyvarovat . Aby mohl být opravdovou oporou a mít z porodu také dobrý pocit. Dozvíte se, jaké rozdíly jsou v jednotlivých porodnicích. Co v některé lze a jinde ne. 

Porod je důležitou chvílí v životě jak pro Vás, partnera, tak i pro Vaše děťátko a je dobré se na toto vědomě připravit.

A nejen na porod, ale i na rodičovství, péči o miminko a kojení. Toto téma bývá maminkami v těhotenství mnohdy podceňované a přitom je velmi důležité. Protože porodem to nekončí, ale opravdu teprve začíná a není to pak záležitost několika hodin jako porod, ale mnoha let. V těchto lekcích využívám své zkušenosti z práce laktační poradkyně a lektorky pro správnou manipulaci s miminkem s ohledem na psychomotorický vývoj a lektorky dětských masáží.

Těším se na setkání s Vámi.

 

 

       MOŽNOSTI z kterých můžete vybírat (podrobnosti níže):

Vyhovuje Vám dlouhodobější, postupné a kompletní získávání informací? Pak zvolte 8-týdenní předporodní kurz. Pokud jste ale časově omezeni či jste z daleka a nebo už máte brzký termín porodu, tak si vyberte bud Zkrácený předporodní kurz nebo individuální setkání. Je dobré také absolvovat v nějaké verzi i Péči o miminko (součást obou typů kurzů), protože porodem to nekončí, ale začíná... A pro nastávající maminky je ještě vhodné Kojení + šestinedělí (součást 8-týdenní kurzu). Pokud se domluví 3-5 maminek či párů, je možné vždy domluvit speciální termín, který nám bude vzájemně vyhovovat.

 

  • 1. Individuální (nebo pro 2 páry) předporodní příprava a konzultace, info.
  • 2. Šestitýdenní předporodní kurz. Čt/st 18 - cca 20hod., info
  • 3. Zkrácený předporodní kurz. Středa 17.30-21 hod. + sobota 10 - 19 hod. s pauzou na oběd, kurz pro 3-5 párů. info 
  • 4.. Péče o miminko + pohybová manipulace (Něžná náruč rodičů), info
  • 5. Kojení + šestinedělí + masáže miminek, info 
  • 6Psychická příprava ženy na porod, práce se strachem a obavami z porodu, nácvik uvolnění těla a mysli, relaxace. Protažení a uvolnění svalů. info

 

 

Díky za velmi příjemný kurz, který se ukázal být velmi užitečný, protože díky němu jsem měl pocit, že vím, co dělám :)

Jan M.

 

Ačkoliv jste s námi u tohoto porodu nebyla, vnímám Vás prostě jako "naši" dulu a chtěla jsem s Vámi i tento porod sdílet. Patří Vám veliký dík za vše, co jste mi předala při všech našich setkáních, která byla velmi obohacující. Cítila jsem se velmi dobře připravená (velmi jsem na sále ocenila korejskou akupresuru, skvěle fungovala) a to mi dodalo mnoho síly a jistoty ve chvílích, kdy jsem to nejvíce potřebovala.  Děláte úžasnou práci pro nás maminky... Děkuji Vám za vše a jsem ráda, že jsme se potkaly/i(i můj muž je rád:-)
S vděčností
Pavla 



Následující kurzy probíhají pokud se domluví 3 - 5 párů/osob. Pak zvolíme vzájemně vyhovující termíny:

  • Praktické informace k porodu. Pro páry nebo maminky, které již s porodem zkušenost mají.
  • Porodní příprava jen pro muže.
  • Příprava pro prarodiče.

 

 

       PRAKTICKÉ INFORMACE K PORODU.

 

Vhodné hlavně pro páry, které už zkušenost s porodem mají a chtějí si během jednoho večera "jen" připomenout, popř. naučit, jaké úlevové prostředky se dají u porodu využít a také se dozvědět, jaká je současná situace v porodnicích. Probereme polohy u porodu, pomůcky a další praktické tipy k porodu. Kurz vychází z mých několikaletých zkušeností s doprovázením u porodů, takže je hodně prakticky zaměřený na to, jak emocionálně, psychicky a fyzicky podpořit rodící ženu. Může tedy být zajímavý i pro páry, které již někde absolvovaly klasickou předporodní přípravu. Kurz trvá cca 4 hodiny a je určen pro 2 - 5 párů nebo samotné ženy (min.3) a proto je dostatek prostoru na individuální dotazy.

Obrazek

 

 

Cena: 800,-Kč/ pár ( 600,- Kč samotná žena)

Termíny: dle zájmu a časových možností skupiny ve večerních hodinách nebo o víkendu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      PORODNÍ PŘÍPRAVA PRO MUŽE – setkání jen pro muže po absolvování porodní přípravy pro páry, zodpovězení otázek, probereme případné obavy a nejasnosti, doujasnění jak být dobrou oporou u porodu. A také co potřebuje žena a miminko v dalších týdnech po porodu. I jak to vše zvládnout...                                                             

2 hod./ 400,-Kč (ve večerních hodinách)

 

      PŘÍPRAVA PRO PRARODIČE – péče o děti podle nejnovějších poznatků, podpora kojící mamince, správná manipulace s miminkem a další témata dle potřeb babiček a dědečků.                                                                                                                                       2 hod./ 200,-Kč (možné i v dopoledních hodinách).

 

 Přihlášky a informace: 775 35 42 15 nebo klokanci@seznam.cz.