Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eurona

Eurona – ekologická domácnost bez chemie. 

Neobsahuje chlor, formaldehyd, fosfáty, proto je obzvlášť vhodná pro malé děti, ale i pro ekzematiky a alergiky.  A výrobky opravdu čistí a perou.

Možná to vypadá divně, že dula nabízí drogerii... Taky jsem si to hooodně dlouho myslela. A používala Euronu několik let jen sama pro sebe a svou širší rodinu. Ale pak mi to najednou došlo. Nebo lépeji - přivedly mě na to klientky. Protože všechny máme domácnost a tak často řešíme v čem prát, čím mýt nádobí, čím vytírat... A tak, když se mě na to jednou zeptaly - ejhle, zjistila jsem, jak ekologie (a to není jen o třídění odpadů, ale i o ekologii k našemu zdraví a pohodě) v českých domácnostech ještě moc nefunguje. Že se o ní moc neví. Že nám připadá drahá (i mně to chvíli trvalo než jsem pochopila efektivitu ředění). A že vlastně často nepřemýšlíme nad tím, co ty klasické prostředky z drogerie všechno obsahují, a co tedy pak po vytření dýcháme, co nám zůstává na nádobí atd. A velmi často to začínáme řešit až když máme děti. Takže to má logiku, že dula může "nabízet" i "drogerii"...

A pro mě to je navíc RELAX . Rozrůstá se naše společná euronácká skupina, takže si můžeme o tom i pokecat, vyměňovat různé vzorky (protože eurona je i hezky voňavá), je to vlastně zábava . Takže pokud Vás to taky zaujme, dejte vědět a můžete se do naší party přidat. Poradím, ukážu, popovídáme, dám Vám tipy.

 

 

Euronu můžete u mně koupit  nebo objednat.  Ale pokud chcete využívat všechny výhody Eurony včetně levnějšího nakupování, tak je třeba mít svoje zákaznické číslo. A to si uděláte tak, že  pak při své první objednávce zboží v e-shopu PRVNÍ OBJEDNÁVKA - NÁKUPNÍ KOŠÍK při dokončování objednávky zadáte vstupní heslo pro hosta:  420-3193383652 a tím už budete mít  všechny nákupy včetně této první objednávky, levněji.  A protože jste v mé skupině, tak Vám samozřejmě poradím co budete potřebovat a také mi můžete  návrh své objednávky poslat  a já Vám ji tzv. zoptimalizuji, abyste využili maximum  v rámci akcí konkrétního měsíce a nic Vám zbytečně neuteklo.

Jitka Čejková, klokanci@seznam.cz, 775 354 215

 

PRANÍ PRÁDLA

V Euroně si vybere opravdu každá zákaznice ať má ráda gel, tablety nebo prášek. 

Rozhodně se doporučuje Čistič praček. Velmi  ho doporučuji obzvlášť před narozením miminka, aby se pak už jeho oblečky a plenky praly v čistém prostoru.

Jedním z důvodů alergií je, že pračky jsou velmi úsporné a málo máchají.  Komerční prací prášky obsahují  plnidla-i proto to jsou větší balení. Nedávkovat našeho pracího prostředku jako komerce, stačí podstatně méně (roztok se přesytí, špína nemá kam jít)

Eurona neobsahuje chlor, formaldehyd, fosfáty, proto je vhodná i pro ekzematiky a alergiky. Nedráždí tolik pokožku (odírání látky o kůži celý den).

 

Proč čistit pračku?

Praním v komerčních prášcích se v pračce usazuje nejen vodní kámen, ale i plnidla nebo-li zbytečné přísady uměle navozující pocit velkého objemu. Usazují se nejen v bubnu pračky, ale i v odpadním systému. Prádlo je nejen hůř vyprané, ale i méně voní a celkově se zvyšuje energetická náročnost kvůli krustě na ohřívacím tělesu. Ekzematikům se mohou začít zhoršovat zdravotní problémy.

Čistič pračky použijte vždy, když přecházíte na ekologický prací program Eurona. Naše prášky a gely obsahují totiž takový odstraňovač vodního kamene, který nejen zabraňuje usazování, ale na rozdíl od jistého, v televizi často propagovaného výrobku, zároveň narušuje již usazenou vrstvu. Po několika vypráních by v nečištěné pračce mohlo dojít k uvolnění vodního kamene z ohřívacího tělesa a prádlo by mohlo být znečištěno.

Jak vyčistit pračku?

o    Celý obsah sáčku Čističe pračky Eurona by Cerny nasypte přímo do bubnu pračky a nechte proběhnout jeden celý cyklus na 90°C bez předpírky.

o    Chcete-li mít voňavější prádlo, pračku bez vodního kamene a nánosů z plnidel a zajímá Vás i energetická úspora, používejte Čistič pračky každé 3 měsíce. Pokud používáte prací program Eurona by Cerny, stačí použít Čistič pračky Eurona by Cerny cca 1x za rok.

o    Nevoní-li po vyčištění Vaše pračka svěže, je vhodné celý postup ještě jednou opakovat. Znamená to, že byla hodně "zanesená" plnidly a vodním kamenem.

o    Zkontrolujte filtr, zda zde nejsou velké kusy vodního kamene.

o    Hlásí-li pračka chybu a filtr je čistý, zkuste ještě prověřit, jestli není ucpaná odpadní hadice

o    Vaše pračka tuto péči určitě ocení! :-)

 

 

 

Eurona pracuje na bázi enzymů = prášek potřebuje víc času.

Aviváže – 8x koncentrované, 29 vůní plus 1 neutrální.  Všechny aviváže jsou bílé = nezpůsobují šednutí prádla. Plus obrovský benefit navíc – kondicionér. Narovnává vlákna a eliminuje nebo úplně odstraňuje žehlení.

K pracímu programu - ještě různé speciály –např. na zimní bundy apod. ,prostředek na sportovní oblečení nebo na peří nebo na záclony.

Úžasný je i gel na ruční praní -  připomíná vůni mýdla Dove. Dá se použít i do pračky (max. kávová lžička) a rozzáří např. bílé prádlo, navíc je to největší  odmašťovač.  Je super i na plavky – výborně zbaví chloru nebo mořské soli. Další použití – kapička na mastnou skvrnu nebo třeba na skvrnu od zmrzliny (jahodová, čokoládová). Funguje výborně i ve studené vodě.

Co je lepší - gel nebo prášek? Jsou i tablety J a  každý si vybírá, co mu nejvíc vyhovuje. Pro prádlo i pračku je ideální to střídat a obecně platí – prášek = vyšší účinnost na úkor šetrnosti k prádlu, gel = vyšší šetrnost k prádlu na úkor účinnosti.

Skvrny . Čím dřív se skvrna řeší, tím lépe. A je možné, že se po začátku používání našich pracích přípravků objeví staré skvrny, které se, více méně, po čase vyperou. Mohu doporučit Univerzální multifunkční agent  s obsahem kyslíku, který mě před lety k Euroně přivedl. Má různá použití – nejen na skvrny, přečtěte si komentáře, je fakt super - prostředky na SKVRNY

 

Pokud chceme podpořit vůni prádla třeba ve skříni, můžete použít  sašetky – jsou bezzbytkové – nejdřív s obalem, pak postupně sundávat igelit, průběžně protřepávat. Pokud už nám opravdu nevoní, stačí rozstřihnout, nasypat na zem a nasát do vysavače. Teplý vzduch rozšíří vůni po celém bytě (není to pro vodní vysavače)

Jsou i speciály do vysavače – granulek dát jen pár a postupně přidávat, fungují díky teplému vzduchu. Plus nově do vodních vysavačů.

Prostorová aromatika – bez jedovatých přísad. Ideální stříkat na látku, déle voní. Některé vůně používají ženy místo parfémů (Hypnotic Dream, Secret of the Night apod.)

Pohlcovače pachů – normální a antitabac (ten je super pro ty, kdo chodí třeba na plesy nebo do zakouřených prostor, není potřeba např. oblek tak často prát).

Pohlcovač do odpadkových košů – např. i na popelnice v létě a nově i ten na plísně, případně pohlcovač pachů do bot.

KUCHYNĚ

Pohlcovač pachů do lednice – funguje a ještě snižuje energetickou náročnost, protože pohlcuje i vlhkost. Doporučujeme vložit jej do čisté lednice (na vyčištění se dá použít Sprej na mrazáky a lednice, který nejen rychle odmrazuje, ale i desinfikuje anebo novinku – sprej proti plísním). Jen pozor, pokud jej po 3 měsících budeme vyhazovat, je potřeba s ním rychle z domu, jinak nám vrátí všechny pachy pěkně zpátky.

Nádobí - stačí malá kapka na houbičku. Náhradní balení má vydatnost jako 10 těch malých. Já miluji vůni Banánové potěšení.

Myčka – Eurona byla první, kdo udělal bezfosfátové výrobky do myčky, přestože to zákon nenařizuje. Opět je potřeba dopřát delší čas, aby enzymy působily.

Na dlaždičky za sporákem, digestoř apod. je výborný čistič kuchyní – velmi silně odmašťuje, opět se ředí a vydá na 4 půllitrové lahve. Dá se použít i na varné desky smaltované nebo nerezové, nešmouhuje.

Na sklokeramiku – speciál plus čistič na trouby a grily na napečeniny. Pozor, dát jen trošku, špatně by se to pak rozleštilo. A vždy před použitím promíchat, ostatně jako všechny výrobky.

Čistič na trouby a grily – velmi účinný, nezapáchá. Nesmí na teflon,  hliník, antikor a do samočistících trub.

Rychlorozpouštěč vodního kamene – na konvice, pak s ním můžeme ještě vzít třeba baterie apod. 

ÚKLID

Univerzální čisticí prostředek – opět široké použití, není problém vytřít (jen kapku do kýble a je to až na 200 vytírání, ať to nelepí) a pak lze vylít na trávník – bude hezčí. Už jen to, když  je v rozprašovači, neskutečně šetří čas a peníze – místo neustálého napouštění čisté vody do kyblíku.  Např. po jídle nastříkám stůl, nechám chvilku působit, setřu, hotovo.

Na podlahy jsou i speciály podle typu plus protiskluzová leštěnka. Ani děti nedostanou smyk když běhají  jen v ponožkách. Dává se poloviční množství než je doporučené.

Okna – čistič na okna – nastříkat a ideálně stěrkou setřít, lze s ním umýt i rámy. Občas někdo používá i na sklo u dvířek pračky – neskutečně prokouknou.

Žaluzie – přípravek na žaluzie – odpuzuje mouchy – voní levandulově, má antistatickou složku. V podstatě unikátní přípravek na trhu.

KOUPELNA A TOALETA

Koupelna a toaleta  - oblíbený čistič koupelen s impregnační složkou  (krásná pomerančová vůně)– častý dotaz:“ nemůžu použít ten univerzál?“ – ano, může se, ale ten neobsahuje složku proti vodnímu kameni, je spíš na mastnotu a běžnou špínu.

V případě velkého zanesení třeba sprchového koutu vodním kamenem – nastříkat neředěný nebo 1:1, zafixovat papírovými utěrkami a nechat aspoň přes noc působit. Postup opakovat. Nový kámen už se držet nebude a postupně se zbavíme i toho starého.

Na kolejničky sprchových zástěn je ideální nastříkat roztok čističe toalet a vody v poměru cca 1:1 až 1:2.

V koupelně využijeme také čističe odpadů a supergel na rez a vodní kámen – pozor, ten by neměl přijít na umělou hmotu (akrylát), mohl by povrch narušit. Nikdy vanu nedrbeme pískem, naruší se povrch a už to nikdy nevyčistíme.

Čistič toalet a WC gel – ten vydrží opravdu velmi dlouho. Dávkovat maximálně do 2/3 suchého a čistého košíčku. Pokud by tam byl zbytek, gel se nespojí a celá nová dávka je v.. toaletě..

Čisticí tablety – ideálně vybrat vodu z mísy, vhodit tabletu a zalít ji horkou vodou. Nechat působit přes noc.  Při velkém nánosu doporučuji supergel – klasika s papírovými utěrkami, aby to nesteklo.

DEZINFEKCE

Na cesty se hodí Minimax – čistič WC prkýnek – nastříká se a po chvilce setře. Výborně ho lze použít na madlo nákupního vozíku, když jsou děti malé a neustále si strkají ruce do pusy a šahají na všechno okolo.

Ještě k desinfekci – cestovní antibakteriální gel na ruce – není potřeba používat vodu.

Dále pak novinka – mýdlo s nejvyšší antibakteriální složkou na trhu (30 %) a Aloe Vera, nevadí ani lidem s atopickým ekzémem.

Desinfikovat se dá i antibakteriálním čističem Total Care anebo novinkou na plísně.

ROZTOČI

Kdo bojuje s roztoči – speciální přípravek proti nim– sprej obsahuje složku z rostliny Azadirachta indica a ta způsobí, že roztočům přestanou chutnat všechny ty části našeho těla, které necháváme v povlečení (kůže, vlasy, lupy atd.. ).

Velmi dobře se roztočům daří v sáčcích ve vysavačích, proto jsou speciální granulky do vysavače, které fungují podobně a můžeme je smíchat s parfémem do vysavače, pokud by nám to nevonělo.

Doporučuje se  aplikovat sprej na ložní prádlo ráno a jen velmi jemně, přece jen je ta vůně poměrně dost silná.

Pokud potřebujeme vyčistit čalounění máme speciální šampon  - na ruční a strojní čištění plus našeho oblíbeného multifunkčního agenta.

Proti klíšťatům a jiným breberkám jsou náramky.

Tekutá mýdla

Tekutá mýdla s Aloe Vera – většinou se zdají být drahá, ale jakmile se vyzkouší, jsou v oblibě. Takto jsem to měla i já a teď si ho užívám. Je husté – kápnout si malinkaté množství na dlaň, dávkuje se na suché ruce, jinak steče. Lze si jím ošetřit i ruce, když jdeme pracovat na zahrádku – neoplachovat – pak jdou mnohem lépe umýt. Lze jej použít i při sprchování nebo dát 3-5 dávek do vany.

Na silně znečištěné ruce je opět speciál s mikroperličkami – má vůni grepu a používáme ho i jako peeling. Opět se dává na suché ruce, chvíli se s nimi šmrdlá a pak se teprve opláchne. Nevysušuje.

Jinak jsou i sprchové a olejové gely a pěny, šampony, Andělská mejdlíčka a hlavně teď řadu Clinical (je nové dávkování, stávající bylo zbytečně nadsazené).

 

Další

Zapomenout nemůžeme na beczhlorovou chemii do bazénů  a bio-hnojiva – zejména esence z trusu kalifornských žížal, trávníkové hnojivo, hnojivo na kvetoucí rostliny v truhlících a nově speciál na orchidee.

Pro muže – přípravky na auto – není problém mýt auto na zahradě, šampon trávě rozhodně neublíží. Čistič na kola se výborně hodí na čištění sekaček na trávu.

Všeho stačí maličko!

Pak už zbývají svíčky, květiny, čistič na brýle, leštěnka na nábytek atd. atd…